10 eigenschappen sterrenbeeld waterman

5 aug. 2024
Image alt

De waterman is het elfde teken van de dierenriem. Watermannen worden soms de weirdo’s van de dierenriem genoemd. Dit komt omdat ze lekker doen wat ze zelf willen. Weirdo of niet: watermannen zijn over het algemeen super gelukkig en tevreden (met zichzelf). Welke eigenschappen en kenmerken het sterrenbeeld waterman nog meer heeft? Wij hebben het antwoord. 

Welke maand is sterrenbeeld waterman?

Welke datums horen er nou precies bij de waterman? Het sterrenbeeld is gekoppeld aan 20 januari tot en met 19 februari. Als waterman kom je dus uit de maanden januari of februari. Het geluksgetal van de waterman is nummer vier. Watermannen horen bij het element lucht. Geen wonder dus dat hun favoriete kleur blauw is! Kinderen die het sterrenbeeld waterman hebben, willen al vanaf jonge leeftijd anders en uniek zijn. Fijn toch als je kind lekker zichzelf is in plaats van meegaat met de kudde? 

Welk sterrenbeeld past bij waterman?

Er zijn verschillende sterrenbeelden die een goede match zijn met waterman. Dit zijn tweeling, weegschaal en boogschutter. Hieronder lees je waarom deze sterrenbeelden perfect zijn op het gebied van de liefde voor het sterrenbeeld de waterman. 

Tweeling: Tweelingen en watermannen passen perfect bij elkaar. Ze zijn allebei rationeel, intelligent en ze houden stiekem erg van roddelen. Ze geven elkaar veel ruimte. Juist omdat ze elkaar vrijlaten blijven ze trouw aan elkaar. Daarnaast hebben ze zelden ruzie. Dit komt doordat ze allebei goed zijn in het beheersen van hun emoties.

Weegschaal: Ook weegschaal en waterman zijn een perfecte match. Ze zijn allebei sociale wezens die er graag op uit gaan. Ze zijn vriendelijk en hebben een vrije geest. Hierdoor is de sfeer vrijwel altijd luchtig en ontspannen tussen hen.

Boogschutter: De boogschutter en de waterman zijn een geweldig stel. Ook al hebben ze een relatie, ze hechten allebei veel waarde aan het behouden van een eigen leven. Ze geloven er dan ook heilig in dat je niet alles samen hoeft te doen. Ze houden van plezier maken en zelfs na jaren is het elke dag nog verrassend met elkaar.  

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van het sterrenbeeld waterman?

1. Watermannen zijn onafhankelijk

Watermannen zijn super onafhankelijk. Ze doen graag hun eigen ding en vragen daarbij niet snel om hulp van anderen. Ze vinden het daarnaast ook een prettig idee om onafhankelijk te zijn. Wat er ook gebeurt, ze redden zichzelf wel. 

2. Een waterman is nuchter

Ze zeggen dat iedere Nederlander nuchter is. Als waterman doe je daar nog een stapje bovenop. Je laat je niet zomaar gek maken en hebt een relaxte vibe. 

3. De waterman is rationeel

Naar je gevoel luisteren doe je niet graag. Jij bent een echte rationele denker. Je gaat voor de meest praktische optie en maakt beslissingen met je hersenen en niet met je hart. 

4. Watermannen hebben moeite met het uiten van emoties

Iedereen heeft emoties. Watermannen zijn alleen niet zo goed in het uiten ervan. Ze onderdrukken dingen liever op dan dat ze het bespreken met anderen. Zonde, want dit kan juist zo lekker opluchten. 

5. Watermannen hebben een vrije geest

Een waterman trekt zich weinig aan van anderen. Ze doen lekker wat ze zelf willen en waar zij gelukkig van worden. Veel mensen zien watermannen daarom als vrije geesten. 

6. Watermannen zijn begripvol 

Watermannen tonen veel begrip voor een ander. Ze leven met je mee en zullen daarnaast ook met je meedenken bij een lastige situatie. Ze zijn hierdoor een fijne gesprekspartner. 

7. Een waterman is een gezelschapsdier

Watermannen houden niet van alleen zijn. Ze hebben het liefst altijd mensen om zich heen en laden hier helemaal van op. Ze zijn hierdoor ook altijd overal aanwezig en hebben een druk dagelijks leven. 

8. Een waterman houdt van aandacht (op de voorgrond staan)

Een waterman op een podium is als een vis in het water. Ze vinden het niet erg om voor publiek te spreken en houden wel van wat aandacht. Je zult een waterman niet snel in een hoekje zien staan. 

9. De waterman is ongeduldig 

Watermannen kunnen soms erg ongeduldig zijn. Ze zijn vaak druk met van alles en nog wat en hebben er dan een hekel aan als iets niet snel genoeg gaat. Ze willen altijd gaan met die banaan. 

10. Een waterman hecht veel waarde aan vrijheid

Vrijheid is voor een waterman erg belangrijk. Ze vinden het fijn om te gaan en staan waar ze willen en willen hierbij niet geremd worden. Ze vinden het fijn om een partner die hen vrijheid en liefde geeft. 

Welke sieraden passen bij een waterman?

Watermannen zijn gek op “net even anders”. Het kan ze niet gek genoeg. Ook in hun sieraden komt dit terug. Ze zijn gek op kleur en dit is vaak terug te zien in hun sieraden. Een ketting met een birthstone is daardoor helemaal hun ding. Ook doet een afbeelding van een waterman het ook goed bij deze mensen. Het is nou eenmaal hun sterrenbeeld en past daarom goed bij hen. Weten hoe deze eruit ziet? Neem vooral een kijkje bij onze sterrenbeeld sieraden collectie.

Sieraden voor sterrenbeelden

Log in in om dit product aan jouw verlanglijst toe te voegen

Inloggen

Log in in om dit product aan jouw verlanglijst toe te voegen

Inloggen

Log in in om dit product aan jouw verlanglijst toe te voegen

Inloggen

Log in in om dit product aan jouw verlanglijst toe te voegen

Inloggen

Log in in om dit product aan jouw verlanglijst toe te voegen

Inloggen

Log in in om dit product aan jouw verlanglijst toe te voegen

Inloggen

Log in in om dit product aan jouw verlanglijst toe te voegen

Inloggen

Log in in om dit product aan jouw verlanglijst toe te voegen

Inloggen

Zodiac Sterrenbeeld Ketting

Vanaf €79,00